Voorwoord

Albert Heijn doet méér...

Al 130 jaar is Albert Heijn de supermarkt van en voor ons allemaal. We zorgen ervoor dat onze klanten altijd lekkere, gezonde, duurzame en betaalbare producten kunnen vinden in onze winkelschappen. Dagelijks vullen wij zo’n vijf miljoen borden. We willen een actieve bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame samenleving. Dat zie je terug in onze duidelijke doelstellingen en concrete programma’s. Onze ambitie is om het samen iedere dag beter te doen. Voor het milieu, onze gezondheid, eerlijke producten, het welzijn van dieren en de buurt.

Op het 130 jaar Symposium in 2017 spraken we met 300 genodigden over Nederland in 2025. Een mix van denkers, doeners, opinieleiders, experts en ervaringsdeskundigen kwam met nieuwe kennis, expertise en ideeën. Dit helpt ons de komende jaren onze missie te kunnen uitvoeren: een supermarkt creëren met alle ingrediënten voor een beter leven. Voor iedereen.

2017 was een jaar vol initiatieven om gezond, duurzaam en lekker eten toegankelijk te maken. Klanten kunnen makkelijker kiezen voor een gezonde leefstijl en onze medewerkers moedigen we aan gezond en duurzaam te leven en werken. Aan het welzijn van onze gemeenschap dragen we actief bij, we blijven lokaal betrokken. Albert Heijn stimuleert duurzame handel waarin we veilige en verantwoorde producten verkopen. Hiermee reduceren we de voetafdruk van onze keten. Daarnaast zijn we actief aan het werk om onze eigen ecologische impact te verminderen.

“Ik ben trots op onze medewerkers, leveranciers en samenwerkingspartners. Dankzij hen én onze klanten is Albert Heijn al 130 jaar lang de supermarkt van en voor Nederland.”

“2017 was een succesvol jaar, zeker ook op het gebied van duurzaamheid. Dankzij de nieuwe ideeën voortkomend uit het Symposium, zijn we klaar voor de volgende stap.”

Wouter Kolk
CEO Albert Heijn

Deel deze pagina: