Onze mensen

Albert Heijn staat midden in de samenleving. Met ruim 950 winkels en in totaal zo'n 100.000 medewerkers zijn we een grote werkgever in Nederland. Dat is een verantwoordelijkheid die we meer dan serieus nemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we oog hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via de zogenaamde participatiewet kunnen deze mensen bij ons werken. Met de Albert Heijn Foundation maken we lokaal in Afrika een verschil met allerlei maatschappelijke initiatieven. Onze medewerkers in Nederland helpen we een gezonde levensstijl te onderhouden.

Albert Heijn voorziet in onderwijs in Afrika

De Albert Heijn Foundation bestaat 10 jaar. De Foundation werkt samen met ontwikkelingsorganisaties ICCO en Fair Match Support. Voor medewerkers van leveranciers in Afrika zijn programma’s ontwikkeld op het gebied van scholing, huisvesting en gezondheidszorg. Door de verkoop van producten van deze leveranciers worden de projecten gefinancierd. Het budget van de foundation bedraagt de afgelopen jaren twee miljoen euro per jaar. Door de verkoop van bijvoorbeeld verse fruitsalades zijn in Ghana in het afgelopen decennium 29 scholen gebouwd of verbeterd. Door de samenwerkingen die Albert Heijn heeft opgezet in de verschillende Afrikaanse landen konden de afgelopen tien jaar meer dan 30.000 kinderen en volwassenen onderwijs volgen.

Battle in Kenia: wie komt er het beste uit de verf? | Expeditie
AHFRIKA #3 | Appie Today
Videoduur: 4:46 minuten

Expeditie AHfrika

Vier Albert Heijn-medewerkers zijn in de zomer van 2017 al vloggend op zoek gegaan naar verhalen over de leveranciers van Albert Heijn en de projecten van de AH Foundation in Afrika. In acht weken bezochten ze acht leveranciers in vijf verschillende landen. Gedurende zes weken streden ze in twee teams tegen elkaar. Ze beantwoordden vragen als: waarom haalt Albert Heijn zijn groente en fruit van zo ver weg? Hoe staat het met de kwaliteit en wat levert het op voor de lokale gemeenschap?

Middenin de samenleving en Blij met Sjoerd

Albert Heijn staat met 100.000 medewerkers midden in de samenleving. Samen met het UWV zetten we ons in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2017 waren 1.600 participanten aan het werk bij Albert Heijn. Door goede afspraken met het UWV kunnen participanten sneller en makkelijker bij ons aan de slag. Zo worden er Albert Heijn Job Coaches opgeleid die door hun eigen ervaring in de winkel goed de participanten goed kunnen begeleiden.

Tussen de sterren met André Kuipers | Blij

met Sjoerd afl. 15 | Appie Today

Videoduur: 2:29 minuten
Bespaar een wasje, hergebruik je jasje

Veel winkelmedewerkers gooien hun Albert Heijn-jasje al na één of twee korte shifts in de wasmand. Dat is jammer, want vaak is een jasje dan nog helemaal niet vies en kan het dus prima nog een keer gedragen.

Als we de jasjes in onze winkels beter hergebruiken, dan besparen we wekelijks een grote hoeveelheid water en wasmiddelen. Dat is duurzamer en het levert een kostenbesparing op.

Teamleider verkoopkoopklaar & Stagiair Proces improvement Jimmy van den Worm legt Bespaar een wasje uit
Videoduur: 1:44 minuten

Step Up!

Step Up is een initiatief van drie medewerkers van Albert Heijn met als doel collega’s te motiveren om stap voor stap gezonder te leven en stil te staan bij hun leefstijl. De drie thema’s die centraal staan zijn: gezond eten, goed en voldoende bewegen en het bewaken van een juiste balans in je leven. Medewerkers zijn aan zet en kunnen kiezen uit verschillende opties zoals:

 • FIT20: een 20 minuten durende work-out op het hoofdkantoor onder begeleiding van een personal trainer;
 • Fietsplan: fietsen is gezond, milieuvriendelijk en draagt bij aan de vermindering van het parkeer- en fileprobleem. Daarom stimuleren we het gebruik van de fiets bij woon-werkverkeer. Albert Heijn-medewerkers kunnen (fiscaal) voordelig een fietspakket aanschaffen waarbij de korting op kan lopen tot 50 procent van de waarde;
 • Dam tot Dam loop: Step Up! daagt medewerkers uit om een sportieve prestatie te behalen door het lopen van de Dam tot Dam loop. Al ruim 10 jaar kunnen medewerkers gratis meelopen met het grootste sportevenement van de wereld;
 • Clinics: samen met collega’s sportief bezig zijn, is een leuke manier om elkaar op een gezonde en actieve manier beter te leren kennen. Medewerkers kunnen samen met hun team een clinic beachvolleybal, powerkiten of een workshop Salsa volgen;
 • Bedrijfsfitness: medewerkers van Albert Heijn kunnen met korting sporten bij een sportcentrum naar keuze zoals fitnessscholen, yoga centra, zwembaden en boksscholen.

Stoptober bij Albert Heijn

Als Albert Heijn willen we het meest geliefde en gezonde bedrijf van en voor Nederland zijn. Voor collega’s en voor heel Nederland. Omdat we een gezond leven voor iedereen belangrijk vinden, bieden we de ingrediënten voor een gezonder leven. We denken hierbij aan voeding aan sport. Maar ook het stoppen met roken valt hieronder!

De service van Fitpoint

De medewerkers op het kantoor van Ahold Delhaize in Zaandam kunnen gebruik maken van de service van Fitpoint. Hier kunnen medewerkers terecht voor:


 • kleine medische verrichtingen
 • reisvaccinaties en adviezen
 • health checks
 • voorlichting over een gezonde leefstijl
 • ergometrie
 • griepvaccinaties

Intercomstars

Er loopt veel talent rond bij Albert Heijn, op allerlei verschillende manieren. Daarom organiseerden wij in 2017 Intercom Stars, een muzikale talentenjacht waarin medewerkers met zangtalent het tegen elkaar opnamen. Medewerkers gaven zichzelf op en na een selectieronde namen acht medewerkers het in drie battles, twee halve finales en een finale tegen elkaar op voor de felbegeerde titel: ‘Intercomstar 2017’. De hoofdprijs: professionele begeleiding in het opnemen en verspreiden van een nummer met bijbehorende videoclip. De battles en halve finales werden uitgezonden via AppieToday en social media. De finale was ook live te volgen op Facebook. De online volgers bepaalden wie er doorging naar de volgende ronde. Junior won de finale en nam het nummer ‘Something in the way you move’ met bijbehorende videoclip op.

Something in the way you move - Junior's clip en

single! | Intercom Stars | Appie Today

Videoduur: 3:13 minuten

Veiligheid

Veiligheid voor medewerkers vinden we een belangrijk thema binnen Albert Heijn. Voor nieuwe winkelmedewerkers is in 2017 daarom de e-learningsmodule ‘Veilig Werken in de winkel’ uitgerold. Hiermee leren nieuwe medewerkers kennis wat veilig werken inhoudt aan de hand van belangrijke procedures en het interne veiligheidsprogramma RAAK.


Medewerkers in de distributiecentra werden door interne vlogs en bijeenkomsten gestimuleerd om elkaar aan te spreken op onveilige situaties. Deze bevindingen zijn meegenomen in lunchsessies met ARBO-commissieleden om tot een plan van aanpak te komen.

Op 25 april heeft Albert Heijn het tweede certificaat binnen het keurmerk Veilig en Duurzaam op weg ontvangen voor de training e-Driver voor alle bezorgers. Dit MVO-keurmerk wordt uitgegeven aan organisaties die aantoonbaar verbeteringen hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzame en veilige mobiliteit.

Deel deze pagina: