Goed voor de dieren

Bij Albert Heijn voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn en zijn we ons bewust van onze belangrijke rol als grote supermarkt hierin. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. Zo bieden we een groot assortiment scharrel en biologische kip en leidt onze gesloten zuivelketen tot meer weidegang voor koeien en jongvee. Daarnaast gaan we samen met het Wereld Natuur Fonds en onze leveranciers overbevissing tegen.

Sterke en vitale kip

Onze reguliere kip is van een langzamer groeiend, sterker en vitaler ras. Voor deze kip heeft Albert Heijn een stap extra gezet. Samen met onze pluimveehouders werken we hard aan de leefomstandigheden van deze kippen. Zo is er een slimme voedingswijze om antibioticagebruik bij scharrelkippen verder terug te dringen: early feeding. De kuikens krijgen meteen eten als ze worden geboren. Door de extra voedingsstoffen worden ze sterker en neemt de kans op ziektes af. Het stukje vlees op het bord onze klanten verandert niet, maar het leven van het dier wel.

Albert Heijn verkoopt eieren in alle soorten en maten: scharrel, vrije uitloop, biologisch en Rondeel. Het Beter Leven keurmerk beoordeelt het leven van de kip en maakt het klanten makkelijker om een bewuste keuze te maken.

Wie van de vier?

Albert Heijn verkoopt eieren in alle soorten en maten: scharrel, vrije uitloop, biologisch en Rondeel. Het Beter Leven keurmerk beoordeelt het leven van de kip en maakt het klanten makkelijker om een bewuste keuze te maken.

Een gesloten en transparante zuivelketen

Ook de dieren die ons voorzien in onze zuivelproducten hebben recht op een beter leven. Daarom wil Albert Heijn een gesloten, duurzame en transparante keten gaan vormen met eigen boeren. Melkveehouders die meedoen aan het programma ontvangen een premie bovenop de reguliere melkprijs.

Gezond voor de klant, niet slecht voor de zee

Vis eten is goed voor een mens. Maar hoe zorgen we ervoor dat er genoeg overblijft in onze zee├źn en oceanen? Door er samen met onze leveranciers op te letten dat onze vis uit gezonde visbestanden of verantwoorde kweek komt, zodat we overbevissing tegen gaan. Albert Heijn loopt daar al jaren in voorop, onder andere door de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Samen met het WNF staan we sterk in onze afspraken met vissers, viskwekers, visverwerkers, handelaren en leveranciers. Je herkent alle duurzame wild gevangen of verantwoord gekweekte vis aan het MSC of ASC-keurmerk: vis met de goede papieren.


Albert Heijn is de eerste supermarkt die duurzame zalm op grote schaal aanbiedt. Dit is bijzonder omdat het grootste gedeelte van de zalm die AH verkoopt, Noors is en maar een klein deel van alle Noorse zalm ASC-gecertificeerd is. Het is dus een uitdaging om aan deze zalm te komen, maar deze gaan wij voor onze klanten graag aan!

Deel deze pagina: